Leadgeneratie

Wat is leadgeneratie?

Bij leadgeneratie probeer je de aandacht te wekken van potentiële klanten voor jouw producten of diensten. Het doel van een leadgeneratie campagne kan bijvoorbeeld zijn om offerte aanvragen te krijgen, of het downloaden van een brochure via de website. Deze leads zijn ontzettend waardevol omdat dit zorgt voor meer omzet.

 

Hoe werkt leadgeneratie?

Er zijn allerlei verschillende manieren om leads te genereren. Dit kan zowel online als offline. Wij focussen ons volledig op het online genereren van nieuwe leads. Per branche of situatie kan verschillen wat de beste strategie is. Advertenties, social media, SEO of een combinatie, het is allemaal mogelijk. In de meeste gevallen zien wij dat vooral SEO erg goed werkt om kwalitatieve leads te verkrijgen. Ook de kosten per lead zijn vaak een stuk lager dan wanneer er gewerkt wordt met advertenties.

 

De juiste strategie voor meer leads

Een strategie die wij veelal toepassen is SEO in combinatie met remarketing. Stel dat er iemand op je website is geweest, maar geen actie heeft ondernomen. De kans is groot dat deze bezoeker wel interesse heeft, maar nog niet is overtuigd. Door middel van advertenties specifiek aan deze persoon te laten zien, kunnen we de aandacht blijven trekken. Het voordeel remarketing is dat het goedkoop is, en ontzettend effectief is.

leadgeneratie

Is leadgeneratie mogelijk in iedere branche?

Zeker! Door de jaren heen hebben wij voor allerlei bedrijven leadgeneratie campagnes uitgevoerd. Of je nu een lokale aannemer bent of een grote multinational maakt voor ons niet uit. Het is vooral belangrijk dat we de juiste strategie toepassen. Wie zijn je klanten, waar bevinden zij zich en wat is het zoekgedrag? Wanneer we dit weten, kunnen we op de juiste manier een campagne opzetten!

 

De middelen die wij inzetten voor meer aanvragen

Meer leads binnen halen kan dus op verschillende manieren. Het is belangrijk op per situatie goed te kijken wat het beste kanaal, of de beste combinatie is. We hebben een aantal middelen die wij veel gebruiken onder elkaar gezet:

  1. SEO (zoekmachine optimalisatie)
  2. SEA ( zoekmachine adverteren)
  3. Facebook advertenties
  4. LinkedIn campagnes
  5. Email marketing

 

Wat zijn de kosten voor leadgeneratie?

Per situatie verschilt het natuurlijk behoorlijk wat de uiteindelijke kosten worden. Dit hangt af van het doel, de concurrentie en ook de branche. Wanneer je ons meer vertelt over het doel en wat je wilt bereiken, kunnen we een voorstel op maat maken. Het is in ieder geval mogelijk om met ieder budget kwalitatieve leads binnen te halen. Het is altijd ons doel om zoveel mogelijk leads te genereren via zo laag mogelijke kosten. We hebben duizenden leads gegenereerd voor allerlei soorten bedrijven en weten dus precies wat ervoor nodig is om dit ook voor jou te doen!

Terug gebeld worden?

Vul het formulier in en ik bel je z.s.m. terug.

Ook meer leads genereren?

Wil je een nieuwe website laten maken of ben je op zoek naar een specialist voor je online marketing werkzaamheden? Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek!
Werken met Seofy staat voor…
laagste prijs   Meer klanten en omzet via je website.

laagste prijs   Een transparante samenwerking.

laagste prijs  Duidelijke uitleg en rapportages.

Meer omzet en klanten via je website?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op!