Lokale SEO

Top posities bij jou in de regio voor meer lokale klanten.

Google Analytics
Ahrefs
MOZ
SE Ranking
Ads Google SEA

Lokale SEO wordt steeds belangrijker. Steeds meer mensen gebruiken een plaatsnaam in hun zoekopdracht via Google. Dit is een enorme kans voor lokale bedrijven om meer relevante traffic te generen. Consumenten doen graag zaken met iemand in de buurt, hierdoor is het conversiepercentage dan ook een stuk hoger bij lokale zoekopdrachten.

 

Lokale vindbaarheid verbeteren voor meer conversies

Wanneer jouw klanten vooral uit dezelfde regio komen, is het ontzettend belangrijk om aan de slag te gaan met lokale SEO. Lokale zoekopdrachten zoals ‘makelaar Rotterdam’ of ‘boekhouder Tilburg’, zijn termen die veel traffic en conversie kunnen genereren. Daarnaast is het een stuk makkelijker om in je stad of dorp vindbaar te worden dan in het algemeen. Hierdoor zijn de kosten voor lokale SEO in veel gevallen ook lager.

 

Daadkrachtige lokale SEO consultants

Voor een groot deel van onze klanten verbeteren wij de lokale vindbaarheid van hun website en Google My Business profiel. Door de jaren heen hebben onze SEO specialisten een efficiënte en resultaatgerichte werkwijze ontwikkeld. Alleen advies of toch de gehele strategie laten uitvoeren? SEOFY kan je hierbij helpen!

Lokale SEO

De onderdelen van lokale SEO

Er zijn verschillende onderdelen die geoptimaliseerd moeten worden om in je dorp of stad vindbaar te worden. Wat zeer belangrijk is, is je Google My Business profiel. Door hier actief mee aan de slag te gaan, zullen potentiële klanten sneller betrokken worden bij jouw bedrijf. Het voordeel van je GMB profiel, is dat je hierdoor in de Google Maps resultaten vertoond kan worden. Deze resultaten staan bij veel zoekopdrachten nog boven de organische resultaten. Hierdoor is het mogelijk om snel meer conversies te behalen.

Daarnaast is het uiteraard belangrijk dat de on page SEO op orde is. Hierbij gaat het vooral om de content op je website. Onze deskundige SEO specialisten gebruiken hun inzicht om de content te optimaliseren. Er wordt onder andere gekeken naar de titels en zoekwoorden die gebruikt worden.

 

Lokale linkbuilding is zeer effectief

Naast je GMB profiel en de content op je website is ook lokale linkbuilding erg effectief. Bedrijvengidsen, links van andere lokale ondernemers of misschien wel vakbladen, het zijn verschillende voorbeelden van backlinks. Onze innovatieve en resultaatgerichte aanpak tijdens een linkbuilding traject zorgt ervoor dat jij snel nieuwe backlinks krijgt.

Wanneer Google ziet dat andere relevante websites naar jou linken, stijg je in de zoekresultaten. Deze vorm van autoriteit opbouwen is iets waar veel waarde aan wordt gehecht. Het is dan ook een cruciaal onderdeel van de lokale SEO strategie.

Terugbelverzoek

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

Meer weten over lokale SEO?

Lokale zoekmachine optimalisatie is een kans die veel ondernemers nog niet benutten. Dat is ontzettend zonde. Wanneer je voldoet aan de lokale zoekintentie of een goed geoptimaliseerd Google mijn bedrijf profiel hebt, zullen veel mensen contact met je opnemen. 

Wat is er nodig om te verschijnen tussen de organische resultaten? Lokale SEO draait om verschillende zaken. Positieve reviews, rich snippets, structured data, vermelding van NAW gegevens, relevante backlinks en de juiste online bedrijfsinformatie. Het zijn allemaal zaken die ervoor zorgen dat je beter zichtbaar wordt en in de local pack of local search resultaten te voorschijn komt. 

Ook is het mogelijk om search engine optimization te combineren met SEA. Hierdoor is de kans nog groter dat je verschijnt in de lokale zoekresultaten. Echter is het met relevante lokale backlinks en goede content ook mogelijk om online succes te behalen 

Wat is lokale SEO?

Heeft jouw bedrijf een fysieke locatie of zelfs een fysieke winkel, dan wil je ervoor zorgen dat klanten uit de buurt je vinden. Ook als je jouw diensten regionaal aanbiedt is dit ontzettend interressant. Google weet precies welke bedrijven er actief zijn, en laat deze zien wanneer mensen via Google zoeken naar producten of diensten. Mensen zoeken immers niet meer via de gouden gids naar bedrijven. Tegenwoordig zien we dat bijvoorbeeld voice search steeds populairder wordt.

Hoe kom ik hoger in de zoekresultaten?

Er zijn een hoop dingen die komen kijken bij deze online marketing strategie. Van de juiste meta description tot up to date informatie in je GMB profiel en het verkrijgen van krachtige backlinks van andere websites. Google toont alleen de beste resultaten aan je nieuwe klanten, dus het is van groot belang dat je alles op orde hebt. Een eerste plaats is erg belangrijk. De zoekvolumes in steden of dorpen zijn vaak namelijk een stukje lager. Echter is het conversie percentage een stuk hoger. 

Optimaliseren jullie mijn Google My Business profiel?

Zeker. Dit. is een zeer belangrijk onderdeel, dus hier besteden we veel tijd en aandacht aan. Ook kunnen we je helpen met het verzamelen van goede reviews.

Waarom is lokaal vindbaar worden zo belangrijk?

Ontzettend veel mensen maken gebruik van lokale zoekopdrachten. Zorg ervoor dat jij op de eerste plaats staat en je kunt een continue stroom van nieuwe klanten verwachten. 

Waarom zou ik kiezen voor SEOFY?

Heb je hulp nodig om jouw bedrijf ook beter vindbaar te maken via Google. De laatste jaren hebben wij ontzettend veel kennis en ervaring opgedaan om zoveel mogelijk plaatselijke ondernemers goed vindbaar te mkaen. Gebruik maken van de beste tools en continue investeren in het opdoen van nieuwe kennis zorgt ervoor dat we keer op keer top posities behalen.

Onze klanten aan het woord…

{
Goed bedrijf. Wij werken nu een aantal maanden met Seofy samen en hebben hierdoor veel nieuwe website bezoekers en klanten.
{
Seofy heeft kennis van zaken en kwalitatieve online marketing. Ik ben erg tevreden over de SEO.
{

Seofy heeft mijn wensen razendsnel weten te vertalen naar een hele mooie site die volledig aansluit bij wat ik voor ogen had: moderner en overzichtelijker. Helemaal top! Ik ben heel blij met het resultaat.

Online marketing klant Day 1 World Of Cars
Online marketing klant Visum Parnter
Online marketing klant Creative Valley
Online marketing klant New Beginnings
Online marketing klant Watermelon
Online marketing klant 402 Automotive
Online marketing klant Lease Offerte
Online marketing klant Trusted ID
Online marketing klant De Mik
Online marketing klant Zitgerei
Online marketing klant Yules Masseert
Online marketing klant Maters en de Koning

Wat zijn de kosten voor lokale SEO?

Ben je benieuwd naar de kosten? Vertel ons meer over je bedrijf en waar je hulp bij nodig hebt. Met welke zoekwoorden wil je in de lokale zoekresultaten komen? En wat voor diensten bied je aan? Heb je al een Google mijn bedrijf profiel? Als we meer informatie ontvangen, kunnen we een voorstel op maat voor je opstellen.

In veel gevallen is het goedkoper om lokale zichtbaarheid te verbeteren. Er is immers minder concurrentie. Daarnaast is het wel ontzettend effectief. Wanneer een potentiële klant en zoekopdracht intypt en jij wordt lokaal gevonden, is de kans groot dat diegene contact met je opneemt!

Contact opnemen?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.