Lokale SEO

Wordt beter vindbaar bij jou in de regio.

Neem contact op!

Wat is lokale SEO?

Lokale SEO (zoekmachine optimalisatie) is het optimaliseren van je website voor lokale zoekopdrachten. Er zijn meerdere manieren waar je dit op kunt doen. Het voordeel hiervan is dat het makkelijker is om gevonden te worden op een zoekopdracht met een plaatsnaam. Dit is namelijk specifieker waardoor er minder concurrentie is. Daarentegen zijn er toch een hoop mensen die op deze termen zoeken. Een groot voordeel hiervan is dat deze mensen ook nog eens uit dezelfde plek komen als jij. Je hebt dus meer kans dat deze mensen ook klant van je zullen worden.

Iedere maand zijn er ontzettend veel mensen die een plaatsnaam of ‘in de buurt’ toevoegen aan hun zoekresultaten. Advocaat Rotterdam, Restaurant Gouda, Aannemer Den haag, zijn hier enkele voorbeelden van. Je wilt als bedrijf natuurlijk bovenaan staan als iemand zoekt op jouw product of dienst in je regio, dit is namelijk ontzettend waardevol.

On page optimalisatie

Een belangrijk onderdeel hiervan is het optimaliseren van je website zelf. Je moet dus regelmatig je zoekwoorden en je plaatsnaam benoemen, maar dat is natuurlijk niet alles. Wij hebben een efficiënte manier ontwikkeld om in een korte tijd ontzettend veel resultaat te behalen met lokale zoekwoorden.

Linkbuilding voor lokale SEO

Ook linkbuilding is er belangrijk om beter gevonden te worden in je dorp of stad. Wij hebben toegang tot duizenden website om links op te plaatsen. Natuurlijk zullen we er rekening mee houden dat deze websites relevant zijn, en ook nog eens gebaseerd zijn op jouw locatie. Hierdoor heb je veel sneller resultaat dan normaal.

Meerdere locatiepagina’s

Het kan zijn dat je bedrijf meerdere locaties hebt waar je op gevonden wilt worden, hier is lokale SEO ook voor geschikt. Daarnaast is het mogelijk om meerdere landingspagina’s te maken voor plaatsen in de buurt. Hierdoor vergroot je het aantal relevante bezoekers op je website en krijg je meer klanten.

Verschijn op Google Maps

Wanneer je een zoekopdracht uitvoert op Google, zie je in veel gevallen ook de map met een aantal bedrijven naar voren komen. Ook dit is ontzettend waardevol en kun je optimaliseren. Je wilt namelijk niet alleen in de organische resultaten bovenaan staan maar ook in de Google maps resultaten.

Ben je benieuwd naar onze werkwijze? Neem contact met ons op en we vertellen je vrijblijvend wat we voor je kunnen betekenen en wat je met lokale SEO kunt bereiken.

Neem contact op!