SEO consultant

Van advies tot implementatie.

Google Analytics
Ahrefs
MOZ
SE Ranking
Ads Google SEA

SEO is complex, het is dan ook niet iets wat je even snel doet. Wanneer je beter vindbaar wilt worden en meer omzet wilt behalen, kan het dan ook verstandig zijn om een SEO consultant in te schakelen. Bij SEOFY helpen we onze klanten dagelijks om top posities te behalen. Wij weten dan ook precies wat er voor nodig is om succes te behalen met Google.

 

De werkzaamheden van een SEO consultant

Advies over de contentstrategie, het backlinkprofiel of juist de autoriteit. Het zijn allemaal onderdelen die en belangrijke rol spelen in het advies. Iedere website en situatie is anders en daarom is het ontzettend belangrijk dat het advies dat gegeven wordt maatwerk is. Samen met ons gaan we kijken naar de doelstellingen van jouw bedrijf op het gebied van SEO. Vervolgens kunnen we samen een plan opstellen en de SEO strategie uitvoeren.

 

Zelf implementeren of laten doen?

Nadat we de doelstellingen hebben vastgesteld is het tijd om over te gaan tot actie. In deze fase kun je ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met SEO of het te laten doen. Uiteraard laten wij je hier helemaal vrij in. Wij helpen je graag met het implementeren. Misschien zijn er al wat mensen in je bedrijf bezig met SEO en kunnen we elkaar ondersteunen.

Vaak zien we dat het onderdeel linkbuilding lastig is om als bedrijf zelf op te pakken. In de meeste gevallen doen wij dit. Wij hebben alle kennis en middelen om dit op de juiste manier te doen. De content, daarentegen is iets wat vaak door jullie zelf opgepakt kan worden. Jullie weten immers het beste wie jullie zijn en waar jullie voor staan. Natuurlijk kunnen wij de content vervolgens optimaliseren voor Google.

SEO consultant

Waar let je op bij het kiezen van een SEO consultant

Als je op zoek bent naar een ervaren SEO specialist, kom je al snel een hoop opties tegen. Natuurlijk wil je het maximale resultaat behalen. Daarom hebben wij een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Let hier altijd op tijdens het kiezen van een SEO consultant:

  • Een bewezen track record en veel ervaring
  • Duidelijk uitleg en overzichtelijke rapportages
  • Een goede vindbaarheid in Google
  • Kennis over de drie pijlers van SEO (content, autoriteit & techniek)
  • Een goede prijs/kwaliteit verhouding

On-page SEO door een SEO-consultant

Een essentieel onderdeel van SEO is on-page SEO. Van teksten tot technische aspecten, er komt een hoop bij kijken. Als ervaren team van SEO-consultants bezitten wij diepgaande kennis van geavanceerde on-page SEO-optimalisaties, zowel binnen SEO-content als technische SEO. Je kunt dit zien als de basis van je SEO strategie.

Technische SEO beïnvloedt hoe Google je website ziet en hoe gebruikers deze ervaren. Wanneer dit niet op orde is, zal je website nooit goed vindbaar worden in de zoekmachines. Een cruciaal element hierin is website snelheid. Een ander belangrijk aspect is het correct plaatsen van interne links die naar de juiste pagina’s verwijzen, uiteraard met de juiste ankerteksten.

SEO-content wordt steeds belangrijker en is richtinggevend voor een project. Het kwalitatief en toegankelijk presenteren van content vormt een krachtige combinatie van technische SEO en SEO-content. Wij werken met de beste tools om jouw content volledige te optimaliseren.

Off-page SEO door een SEO-consultant

Wanneer de basis goed staat wat betreft on page SEO, kunnen we over gaan naar het opbouwen van autoriteit door middel van linkbuilding. Dit wordt ook wel off-page SEO genoemd.

Linkbuilding draagt bij aan de autoriteit van je website binnen Google. Dit is vooral interessant omdat het, mits goed uitgevoerd, de content op je website daadwerkelijk hoger in Google kan positioneren. Door te focussen op backlinks met veel autoriteit kunnen we jouw website op de juiste manier versterken.

10-Jaar-ervaring-als-SEO-consultant

Gespecialiseerd advies

10 Jaar ervaring als SEO consultant.

Flexibele-samenwerking-met-een-SEO-consultant

Flexibele samenwerking

Alleen advies of ook uitvoering.

Allround SEO consultant

Alle onderdelen

All round SEO consultancy.

Ervaren SEO consultant nodig?

Zoek niet verder! Ons team bestaat uit ervaren SEO-consultants die beschikken over alle kennis van SEO. Wij zijn werkzaam voor allerlei soorten bedrijven, van kleine lokale ondernemers tot grote webshops. Wij ondersteunen onze klanten bij alle aspecten van SEO om ze op een efficiënte en veilige manier hoger in Google te brengen.

Als SEO-specialisten hebben we vrijwel elk SEO-gerelateerd vraagstuk behandeld. Of het nu gaat om de SEO uitbesteden, of de linkbuilding uitbesteden, wij nemen alle taken op ons. Wij werken op een bewezen, transparante en veilige manier voor onze cliënten. Om de kwaliteit van onze dienstverlening hoog te houden, blijven we dagelijks op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en feiten over zoekmachines. Door continue op de hoogte te blijven van nieuwe kennis, kunnen wij de beste resultaten leveren.

Daarnaast werken wij met de beste tools en systemen, zodat de resultaten optimaal zijn. Dankzij onze toegang tot geavanceerde SEO-software bieden we onze klanten diensten van hoogwaardige kwaliteit aan. Deze software gebruiken we voor al onze SEO-gerelateerde werkzaamheden. Overweeg je om je linkbuilding uit te besteden? Dat kan bij ons, naast het uitbesteden van je complete SEO-traject.

Uitgebreid onderzoek wat betreft de SEO strategie

Een SEO consultant doet veel meer dan alleen adviseren over keywords en backlinks. Ze voeren een uitgebreide analyse uit van uw website, bestuderen uw title tags, en creëren kwalitatieve content die aansluit bij de behoeften van uw doelgroep. Ze begrijpen hoe Google en andere zoekmachines werken en passen deze kennis toe om uw online zichtbaarheid te verbeteren. Off page optimalisaties zijn ook een cruciaal onderdeel van hun werk, waarbij ze helpen om de autoriteit en geloofwaardigheid van uw website te versterken.

SEO advies door een SEO consulant

Advies over SEO content

Een goed adviesplan en zoekwoorden onderzoek is de eerste stap van een SEO consultant. Voor effectieve SEO-resultaten is het cruciaal om content te creëren die zowel je bezoekers als Google aantrekt. Bezoekers die niet interacteren met je website zijn nutteloos, net zoals waardevolle content die ongelezen blijft. Onze consultants en content marketeers zorgen voor de juiste webteksten. Webteksten laten schrijven door ons team betekent teksten die niet alleen meer bezoekers aantrekken, maar deze ook aanzetten tot conversie.

Onze SEO-tekstschrijvers zijn deskundig in de principes van overtuiging van Cialdini, keyword density, funnels en buyers persona’s. De laatste jaren combineren we bij ons bedrijf zoekmachineoptimalisatie steeds vaker met een uitgebreide contentstrategie.

SEO blijft ontwikkelen

In de snel veranderende wereld van search engine optimization (SEO) is het essentieel om een expert aan uw zijde te hebben. Een SEO consultant inhuren betekent toegang krijgen tot gespecialiseerde kennis en vaardigheden die essentieel zijn om uw website hoger te laten scoren in zoekmachine resultaten. Bij Seofy werken we nauw samen met onze klanten om een persoonlijke en effectieve SEO-strategie te ontwikkelen.

De werkzaamheden van een SEO consultant

Een team van SEO-consultants kan op diverse manieren van grote waarde zijn voor een bedrijf. Alle expertise op het gebied van verschillende SEO onderdelen hebben wij in huis. Dit varieert van marktonderzoek naar nieuwe kansen tot het bijdragen aan de uiteindelijke marketingstrategie. Hieronder volgt een overzicht van wat wij bieden. Binnen ons SEO bureau zijn de beste SEO consultants actief!

Duurzame-linkbuilding-strategie-door-SEO-consultant

Linkbuilding

Linkbuilding is het volgende onderdeel. Wij focussen ons op het verkrijgen van kwalitatieve backlinks voor jouw website. Het is een bijzonder interessant aspect omdat linkbuilding bijna geheel risicovrij is, in tegenstelling tot grote technische aanpassingen aan een website. Wij zorgen voor zowel de strategie als de uitvoering van linkbuilding voor onze klanten.

SEO content optimalisatie door een SEO consultant

SEO-content creatie

De content is eigenlijk de basis van je website en je SEO strategie. Het is belangrijk dat SEO tekstschrijvers de volledige content optimaliseren. Door de juiste zoekwoorden in de tekst te verwerken, en de tekst op de juiste manier te optimaliseren, zal de website goed gaan scoren. De score van je content is een van de eerste dingen die wij in kaart zullen gaan brengen.

Technische SEO optimalisaties door een SEO consultant

Technische SEO optimalisatie

De technische kant van SEO is een complex gebied, waar veel SEO-consultants tekortschieten. Dit vereist diepgaande kennis over website ontwikkeling, website snelheid en hoe Google websites indexeert. Ons team is gespecialiseerd in het uitvoeren van gedegen technische analyses van websites.

SEO strategie van een SEO consultant

SEO strategie

Voordat wij beginnen met onze werkzaamheden op het gebied van linkbuilding, technische SEO en SEO-content, voeren wij altijd grondige SEO-analyses uit. We brengen de markt, het bedrijf en de status van de website in kaart. Op basis van deze analyses stellen we een passende strategie op, waarna we overgaan tot het uitvoerende deel van ons werk.”

De werkwijze van onze SEO consultants

Tijdens een samenwerking is kwaliteit belangrijk. Daarnaast moeten we altijd realistische doelen stellen en eerlijke verwachtingen afgeven. Ons doel is niet om binnen een maand de nummer één positie te bereiken, aangezien dit vaak resulteert in positieverlies na enkele maanden. Wij streven naar langdurige resultaten die de offline groei van een bedrijf ondersteunen met een reflectie in de zoekmachines.

De werkzaamheden die wij uitvoeren zijn altijd in lijn met de doelstellingen rondom de conversie van de website. Als voorbeeld: wij versnellen de website niet alleen voor Google, maar houden ook de ervaren website snelheid en daarmee de bezoeker centraal.

Hoe stellen wij een effectieve SEO strategie op?

Het doel is natuurlijk om het maximale uit jouw website te halen. Meer conversies, klanten en omzet! Door te starten met een uitgebreid onderzoek, kunnen we in kaart brengen waar bij jullie de focus moet liggen. Misschien is dat voor de ene website de content, waarbij het in een ander geval gaat om de autoriteit.

Onze SEO-strategie kenmerkt zich door een gedetailleerde aanpak. Een goed plan is de eerste stap, en de strategie is hierin van groot belang. Wij brengen de markt, concurrentie, huidige posities en potentie van de website in kaart. Dit koppelen wij aan de mogelijkheden op het gebied van techniek, content en linkbuilding. Alle onderdelen moeten volledig geoptimaliseerd worden. Het resultaat is een volledige strategie die door een eigen marketingafdeling kan worden uitgevoerd.

Van strategie tot uitvoering

In sommige gevallen geven wij alleen advies, en in andere gevallen doen wij ook de volledige uitvoering. De meest effectieve SEO-projecten ontstaan uit de samenwerking tussen ons team van SEO-consultants en uw bedrijf. Door actief met elkaar samen te werken, komen we op nieuwe ideeën en kunnen we onze krachten bundelen.

Deze samenwerking is krachtig dankzij de synergie tussen de betrokken partijen en het delen van expertise. Wij brengen onze kennis van zoekmachine optimalisatie in, terwijl uw bedrijf essentiële inzichten over de markt deelt. Jullie hebben veel kennis over je vakgebied, tijdens het maken van de content kan dit uitkomst bieden. Dit resulteert in een geoptimaliseerde SEO-campagne, specifiek gericht op de meest relevante zoekwoorden binnen Google.

De vraag of wij de implementatie van de strategie op ons nemen hangt af van de voorkeuren van de klant. Wij kunnen alles op ons nemen, maar het is vooral de vraag wat jullie zelf willen. Wanneer mogelijk, adviseren wij altijd om deze taak aan ons over te laten. De kwaliteit van de uitvoering is vaak hoger wanneer ervaren SEO-consultants zoals wij dit beheren, in vergelijking met een marketingafdeling die wellicht minder ervaring heeft op dit gebied. Iedere samenwerking is anders, dus van te voren zullen wij dit bespreken.

De voordelen van een SEO-consultant

Door samen te werken met een team van SEO-consultants, breng je de essentiële expertise in huis die nodig is voor je bedrijf. De kans is groot dat je concurrenten ook actief bezig zijn met SEO, dus professionele consultants zijn van groot belang. Onze professionals zijn goed thuis in SEO en verdiepen zich in jouw vakgebied, wat resulteert in gezamenlijk behaalde resultaten.

Bovendien zijn de resultaten van SEO duurzaam. In tegenstelling tot SEA, blijven je SEO-resultaten bestaan, ook als de werkzaamheden worden gepauzeerd. Dit is dan ook de reden dat steeds meer kiezen voor deze duurzame vorm van marketing. Het is verstandig om regelmatig je bestaande SEO-inspanningen te optimaliseren, zodat je altijd relevant blijft in jouw SEO en je die nummer 1 positie in Google behoudt.

Ons team van SEO-consultants zal ook samen met jou kijken naar je customer journey. Heb je deze al uitgestippeld en is deze nog actueel? Wat kan er verbeterd worden? Samen met onze experts ontdek je hoe je jouw doelgroep in verschillende fasen van de klantreis kunt bereiken, en hoe SEO hierin een cruciale rol speelt.

1. Langetermijnstrategie

In tegenstelling tot betaalde advertenties, biedt SEO duurzame groei. Onze SEO-consultants focussen op het bouwen van een sterke online aanwezigheid die blijvende resultaten levert. Dit omvat het verhogen van organisch verkeer en het verbeteren van de conversieratio’s, wat uiteindelijk leidt tot een verhoogde omzet en bedrijfsgroei.”

2. Advies over je klant

Met een samenwerking met onze SEO-consultants kan de gehele klantreis van je doelgroep worden ondersteund. Het is verstandig om hierin inzicht te krijgen zodat we weten wat de aanpak is. We gebruiken zowel longtail als short tail zoekwoorden om de doelgroep in elke fase van de customer journey te bereiken.

3. Tijdbesparing en efficiëntie

SEO vergt veel tijd en expertise. Door samen te werken met onze SEO-consultants, bespaart u waardevolle tijd die u kunt besteden aan andere belangrijke bedrijfsactiviteiten. Wij zorgen voor het zware werk, van keyword onderzoek tot content creatie, waardoor u zich kunt richten op wat u het beste doet – uw bedrijf runnen.

4. Consultancy voor B2B

In een B2B-traject ligt onze focus vaak op high intent zoekwoorden, waarbij we ons richten op klanten die klaar zijn om te converteren. Vaak ligt de waarde van een conversie ook een stuk hoger dan bij consumenten. In dergelijke trajecten is het niet zozeer het doel om meer organische bezoekers te trekken, maar om meer conversies te genereren, zoals contactformulieren of aanvragen.

5. Consultancy B2C

Heb jij consumenten als klant, dan is de aanpak weer anders. We zullen je situatie goed in kaart brengen. Hoe zit het met de huidige conversies? Zijn er concurrenten die het goed doen? Door dit soort dingen in kaart te brengen kunnen we een plan opstellen om de beste te worden in jouw markt.

6. De intentie van de doelgroep

Een groot voordeel van zoekmachineoptimalisatie is dat jouw doelgroep actief op zoek is naar jouw diensten of producten. De bezoekers die via zoekmachines op je website komen, zijn vaak van hogere kwaliteit dan die van andere marketingkanalen, zoals social media of direct verkeer. Dit draagt bij aan een hogere conversieratio en uiteindelijk meer omzet.”

Je organische vindbaarheid verbeteren met de hulp van een SEO consultant

Er zijn een hoop dingen die komen kijken bij zoekmachine optimalisatie. Technische SEO, off page, lokale vindbaarheid en interne links, het zijn allemaal zaken die erg belangrijk zijn. Vooral wanneer je wilt scoren op competitieve zoekwoorden.

Een ervaren SEO consultant kan je helpen met zoekmachine optimalisatie, om zo meer potentiële klanten te trekken. Je online vindbaarheid wordt steeds belangrijker, het is dan ook zeker de moeite waard om hierin te investeren als bedrijf.

Kan ik SEO ook uitbesteden?
Zeker! Bij ons is alles mogelijk. Je kunt kiezen voor enkel SEO consultancy, of om alles volledig uit te besteden. Als SEO expert weten wij precies welke tools jij nodig hebt om beter vindbaar te worden. Echter vinden veel bedrijven de tijd niet om hier zelf mee aan de slag te gaan. In dat geval gaan wij na de SEO analyse direct over op de uitvoering.
Welke diensten bieden jullie nog meer aan?
Eigenlijk alles wat met online marketing en vindbaarheid te maken heeft. Of het nu gaat om conversie optimalisatie of zoekmachine adverteren, wij kunnen het voor je uit handen nemen! Uiteraard met een transparante werkwijze, heldere rapportages. Een goede samenwerking staat bij ons op 1!
Hoe gaat een SEO consultant te werk?
Wil je een professionele SEO consultant inschakelen, dan zullen we eerst overleggen wat er nodig is. Wil je enkel advies, of dat wij ook daadwerkelijk zorgen voor meer relevante bezoekers? Beide is mogelijk! In een kennismakingsgesprek zullen we alle kansen en mogelijkheden bespreken.
Hoe wordt ik beter gevonden in Google?

Google kijkt naar ontzettend veel verschillende factoren. Van meta tags en meta descriptions tot de juiste zoekwoorden en waardevolle links. Zoekmachines houden je website nauwlettend in de gaten. Wij helpen je daarom eerst met de quick wins, en gaan vervolgens over op de SEO strategie.

Hoe wordt ik beter gevonden in Google?

Google kijkt naar ontzettend veel verschillende factoren. Van meta tags en meta descriptions tot de juiste zoekwoorden en waardevolle links. Zoekmachines houden je website nauwlettend in de gaten. Wij helpen je daarom eerst met de quick wins, en gaan vervolgens over op de SEO strategie.

Wat is een SEO consultant precies?
Een SEO-consultant is een deskundige in zoekmachineoptimalisatie, gericht op het verbeteren van de online zichtbaarheid en ranking van een website in zoekmachines zoals Google. Deze specialist gebruikt diverse technieken, waaronder keyword analyse, content strategie, technische SEO en linkbuilding, om ervoor te zorgen dat uw website aantrekkelijker wordt voor zoekmachines en uw doelgroep.

Welke werkzaamheden verricht een SEO consultant?

Een SEO-consultant analyseert, beoordeelt en implementeert veranderingen aan websites om ze zoekmachinevriendelijker te maken. Dit omvat het optimaliseren van content, het garanderen van een goede gebruikerservaring en het verbeteren van de technische aspecten van de site. De consultant werkt ook aan off-page elementen zoals linkbuilding en reputatiemanagement om de autoriteit en het bereik van de website te vergroten.

Zelf SEO doen of uitbesteden aan een specialist?
Hoewel het mogelijk is om SEO zelf te doen, vereist het veel tijd, kennis en voortdurende inspanning om op de hoogte te blijven van de laatste trends en algoritme updates. Het inschakelen van een SEO-consultant kan efficiënter zijn, aangezien zij de expertise en ervaring hebben om snellere en effectievere resultaten te bereiken. Voor bedrijven die zich willen concentreren op hun kernactiviteiten, is uitbesteden vaak de beste keuze.

Onze klanten aan het woord…

Review Seofy marketing
{
Goed bedrijf. Wij werken nu een aantal maanden met Seofy samen en hebben hierdoor veel nieuwe website bezoekers en klanten.
Google review
Review Seofy marketing
{
Seofy heeft kennis van zaken en kwalitatieve online marketing. Ik ben erg tevreden over de SEO.
Google review
Review Seofy marketing
{

Seofy heeft mijn wensen razendsnel weten te vertalen naar een hele mooie site die volledig aansluit bij wat ik voor ogen had: moderner en overzichtelijker. Helemaal top! Ik ben heel blij met het resultaat.

Google review
Online marketing klant Day 1 World Of Cars
Online marketing klant Visum Parnter
Online marketing klant Creative Valley
Online marketing klant New Beginnings
Online marketing klant Watermelon
Online marketing klant 402 Automotive
Online marketing klant Lease Offerte
Online marketing klant Trusted ID
Online marketing klant De Mik
Online marketing klant Zitgerei
Online marketing klant Yules Masseert
Online marketing klant Maters en de Koning

Ook een SEO consultant inhuren?

Tijdens een SEO consult bespreken we hoe we uw online omzet kunnen verhogen door uw website bovenaan in de zoekresultaten te plaatsen. Onze aanpak is gericht op het realiseren van meetbare resultaten, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de waarde die onze diensten toevoegen aan uw bedrijf.

Bij Seofy waarderen we de kracht van een prettige samenwerking. Onze SEO consultants, met hun jarenlange ervaring, zorgen ervoor dat u zich comfortabel en geïnformeerd voelt gedurende het gehele proces. Ze staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en werken nauw met u samen om uw doelen te bereiken.

Contact opnemen?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.