Wat is leadgeneratie?

Effectieve leadgeneratie campagnes voor meer omzet.

Google Analytics
Ahrefs
MOZ
SE Ranking
Ads Google SEA

Als bedrijf is het belangrijk om continue bezig te zijn om nieuwe klanten aan te trekken. Wanneer iemand bijvoorbeeld een offerte aanvraagt of een contactformulier invult, noemen we dat een lead. Je kunt je voorstellen dat dit ontzettend belangrijk is voor je bedrijf. Het is dan ook belangrijk om actief nieuwe leads te generen.

Ben je ook benieuwd hoe dit in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken? Wij geven je graag iets meer informatie zodat ook jij kan groeien op het gebied van online marketing!

 

Hoe genereer je nieuwe leads?

Er zijn verschillende manieren om leads te genereren. Wanneer je als bedrijf wilt starten met leadgeneratie, is het belangrijk om goed na te denken over de strategie. Er zijn namelijk meerdere manieren waarop je dit aan kunt pakken. Bij het ene bedrijf werkt SEO misschien goed, terwijl in een andere branche juist social media het geschikte kanaal is. Heb je hier hulp bij nodig? Onze specialisten hebben ervaring met het werven van leads in uiteenlopende branches. We kunnen je dus goed adviseren over de mogelijkheden en de juiste strategie.

wat is leadgeneratie

Leads binnen halen via je website

Op het moment dat je wilt starten met een goede strategie, is het als eerst belangrijk dat je website helemaal in orde is. Middels social media of via Google, ga je aan de slag om bezoekers te trekken. Wanneer deze op je website komen is het belangrijk dat zij ook actie ondernemen. Een goede website is dan ook altijd de basis wanneer je actief op zoek wilt gaan naar nieuwe leads.

 

Kies de juiste actie middels goede CTA’s

Telefonisch contact opnemen, een formulier invullen of een brochure aanvragen. Het zijn allemaal acties waar je je op kan focussen. Hier zul je vooraf goed over na moeten denken. Dit is namelijk cruciaal om te bepalen. Ook dit zal per bedrijf verschillen. Daarnaast is het erg belangrijk om de leads goed en snel op te volgen. Op het moment dat iemand een contactformulier heeft ingevuld, wil je het liefst binnen een uur contact opnemen. Een lead is op dat moment warm en in de koopmodus. Dit is dus het beste moment om met een potentiële klant in contact te komen.

Wil je hier hulp bij of lijkt het je goed om een keer te sparren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om te zien waar je kansen liggen.

Terugbelverzoek

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

Ook aan de slag met leadgeneratie?

Vul het contact formulier in en vertel ons meer over je bedrijf. Wij zullen binnen 24 uur contact met je opnemen.

Contact opnemen?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.