Wat is een externe link? 

Hulp nodig met online marketing?

Google Analytics
Ahrefs
MOZ
SE Ranking
Ads Google SEA

Externe links zijn hyperlinks op een website die verwijzen naar een andere, gerelateerde website. Ze worden gebruikt bij linkbuilding als een manier om de zichtbaarheid van uw eigen website te vergroten en relaties met andere websites te creëren. Linkbuilding is belangrijk omdat het uw website helpt zichtbaarder te worden in de zoekmachine rankings, waardoor het website verkeer en de conversies toenemen. Bovendien kunnen externe links de geloofwaardigheid van uw site vergroten doordat andere gerenommeerde sites naar uw site linken.

 

Verhoog het aantal bezoekers door linkbuilding

Wil je de linkbuilding uitbesteden dan moet echter zorgvuldig gebeuren, want linkspam (het plaatsen van te veel irrelevante links of links van lage kwaliteit) kan negatieve gevolgen hebben voor de ranking van uw website op de resultatenpagina’s van zoekmachines (SERP’s). Indien correct en strategisch uitgevoerd, kan linkbuilding een krachtig middel zijn om de SEO-prestaties te verbeteren en het web een impuls te geven verkeer.

Externe links verkrijgen

Externe links kunnen verschillende vormen aannemen, zoals tekstlinks op andere sites of grafische banners die naar uw website verwijzen. Sommige bedrijven maken zelfs gebruik van pay-per-click (PPC) reclamecampagnes om meer verkeer te genereren en externe links te creëren. Het is belangrijk om te onthouden dat kwaliteit de sleutel is bij het bouwen van externe links; sites van lage kwaliteit zullen de SERP-ranking van uw website niet helpen verbeteren, en zoekmachines kunnen u zelfs straffen voor het linken naar deze sites.

Wanneer u sites selecteert om naar te linken, probeer dan die sites te kiezen die relevant zijn en een hoge domein autoriteit hebben, zodat alle backlinks die worden gecreëerd gunstig zijn voor zowel de doelsite als de uwe. Bovendien is het belangrijk om regelmatig de links van andere sites die naar u verwijzen te controlerenom ervoor te zorgen dat de links nog steeds geldig en relevant zijn. Het is ook belangrijk om veranderingen in de SERP-ranking van uw website in de gaten te houden, zodat u uw linkbuildingstrategie dienovereenkomstig kunt aanpassen.

 

Een belangrijk deel van de SEO strategie

Externe linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO en moet deel uitmaken van de algemene marketingstrategie van elke succesvolle website. Met een zorgvuldig geplande linkbuilding campagne kunt u hoogwaardige verbindingen tot stand brengen met andere websites en uw zichtbaarheid op de resultatenpagina’s van zoekmachines vergroten. Bovendien helpen externe links relaties tot stand te brengen tussen webmasters en bloggers, wat uiteindelijk kan leiden tot meer mogelijkheden voor samenwerking. Zoals bij alle aspecten van SEO is het belangrijk om een strategische aanpak te hanteren bij het creëren van externe links; op die manier kunt u de potentiële voordelen maximaliseren van linkbuilding en uw gewenste SEO-resultaten bereiken.