Wat is linkbuilding?

Hulp nodig met online marketing?

Google Analytics
Ahrefs
MOZ
SE Ranking
Ads Google SEA

Wil je beter vindbaar worden in Google? Dan is linkbuilding van groot belang. Maar wat is linkbuilding nu precies? Linkbuilding is het proces om kwalitatief hoogwaardige links naar je website te verkrijgen. Dit kan op verschillende manieren, zoals linkruil, gastblogs of linkplaatsing in directories.

Het resultaat van linkbuilding is een hogere positie in de zoekresultaten van Google. Wanneer je hoger in de zoekresultaten staat, betekent dit dat je meer bezoekers naar je website trekt. En dat leidt weer tot meer leads en/of omzet.

Linkbuilding is niet makkelijk en kost veel tijd. Daarom is het verstandig om linkbuilding uit te besteden aan een specialist. Een linkbuilding bureau kan jou helpen met het opzetten en uitvoeren van een linkbuilding strategie.

 

Linkbuilding helpt je aan betere posities in Google

Wanneer je actief aan de slag gaat met linkbuilding , zal je merken dat je steeds beter gaat ranken in Google. Dit is niet voor niks: linkbuilding is een belangrijk signaal voor Google dat jouw website relevant en waardevol is. Hoe meer links je hebt naar je website, hoe groter de kans is dat je hoog in de zoekresultaten komt te staan.

Wanneer iemand jouw website linkt, dan is dat dus eigenlijk een soort van ‘stem’ op jouw website. Zoals we allemaal weten, telt elke stem mee in de politiek. Het is niet anders met linkbuilding: hoe meer kwalitatieve links je hebt, hoe groter de kans dat je hoog in de zoekresultaten komt te staan.

linkbuilding helpt dus om beter vindbaar te worden in Google. Maar linkbuilding kan ook helpen om jouw website relevantie en autoriteit verder te vergroten. Dit zijn twee belangrijke factoren die door Google meegewogen worden bij het bepalen van de posities in de zoekresultaten.

 

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO

Linkbuilding is een onderdeel van SEO, oftewel Search Engine Optimization. SEO is de verzamelnaam voor alle activiteiten die ervoor zorgen dat jouw website hoger in Google komt te staan. Linkbuilding is dus maar één onderdeel van SEO. Andere belangrijke onderdelen van SEO zijn:

– Het schrijven van SEO teksten;

– Het optimaliseren van de techniek van je website;

– Het maken van aantrekkelijke en relevante content;

– Het opzetten van een social media strategie.

Een linkbuilding bureau kan je helpen met linkbuilding, maar ook met andere vormen van SEO. Zo ben je verzekerd van een allesomvattende aanpak die er écht toe doet.

 

Investeren in linkbuilding loont

Wanneer je besluit om linkbuilding uit te besteden aan een linkbuilding bureau, is dat natuurlijk wel even een investering. Maar geloof ons: het loont zich altijd om in linkbuilding te investeren. Wanneer je namelijk hoog in de zoekresultaten van Google komt te staan, betekent dat je meer bezoekers naar je website trekt. En dat leidt weer tot meer leads en/of omzet.

Wanneer je linkbuilding uitbesteedt aan een linkbuilding bureau, dan ben je verzekerd van kwalitatief hoogwaardige links. Een linkbuilding bureau heeft namelijk de expertise en de connecties om voor jou die kostbare links binnen te halen. Investeren in linkbuilding is dus eigenlijk een investering in je toekomstige omzet.

Kort samengevat:
– Linkbuilding is het proces om kwalitatief hoogwaardige links naar je website te verkrijgen.

– Het resultaat van linkbuilding is een hogere positie in de zoekresultaten van Google.

– Linkbuilding is niet makkelijk en kost veel tijd. Daarom is het verstandig om linkbuilding uit te besteden aan een specialist.

– Een linkbuilding bureau kan jou helpen met het opzetten en uitvoeren van een linkbuilding strategie.