Wat zijn backlinks en hoe gebruik je dit?

Krachtige backlinks voor betere posities in Google.

Google Analytics
Ahrefs
MOZ
SE Ranking
Ads Google SEA

Als je bekend bent in de wereld van SEO zul je de term backlinks wel kennen. In de online wereld is dit een belangrijk onderdeel om zo hoog mogelijk in de resultaten van een zoekmachine te komen. In dit artikel lees je meer over wat zijn backlinks hoe dit gebruikt wordt en waarom het belangrijk is. 

 

Wat zijn backlinks?

Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website. Wanneer een andere website iets schrijft over een onderwerp dat ook voor jouw website belangrijk is kunnen ze een link naar jouw website of een pagina op jouw website in dit artikel verwerken.

Stel je voor, je hebt een blog en je schrijft op deze blog over verschillende interieurtrends van dit voorjaar. In dit blogartikel kun je dan een backlink zetten naar verschillende woonboulevards of winkels die leuke woonaccessoires verkopen.

Backlinks zijn belangrijk omdat backlinks worden gezien als verwijzing van het ene naar het andere domein. Hiermee zeg je eigenlijk dat een bepaalde website waar jij naar linkt relevant en betrouwbaar is. Hoe meer backlinks jij naar jouw website krijgt, hoe beter en belangrijker Google jouw website gaat vinden. Google kan al deze links analyseren en kijken welke links van een waardevolle website komen. Uiteindelijk kijkt Google dus naar alle links die je hebt verzameld en aan de hand hiervan krijg je een bepaalde positie in de zoekresultaten

wat zijn backlinks

Verband SEO en backlinks

SEO staat voor Search Engine Optimization. Bij SEO gaat het erom dat je een zo hoog mogelijke positie in Google of andere zoekmachines krijgt, dit doe je door bijvoorbeeld bepaalde zoektermen veel te gebruiken maar ook door gebruik van backlinks. 

Je kunt backlinks dus in principe zien als een onderdeel van SEO en een onderdeel om jouw website zo hoog mogelijke te plaatsen. Als een andere website een backlink naar jouw website heeft zegt deze website eigenlijk dat jouw website betrouwbaar is en relevante en goede informatie bevat. Hoe meer waardevolle backlinks hoe hoger je uiteindelijk in de zoekresultaten komt te staan.

Backlinks zijn niet de enige manier om hoger in de resultaten te eindigen. Er zijn nog meer belangrijke onderdelen waarmee je jouw website kunt optimaliseren en waardoor je een hoge positie in de zoekresultaten krijgt.

Terugbelverzoek

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

Ook krachtige backlinks voor jouw website nodig?

Vul het contact formulier in en vertel ons meer over je bedrijf. Wij zullen binnen 24 uur contact met je opnemen.

Contact opnemen?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.