Webdesign trends 2022

De laatste webdesign trends van dit jaar!

Google Analytics
Ahrefs
MOZ
SE Ranking
Ads Google SEA

Wil je een website laten ontwerpen? Dan wil je uiteraard dat dit wordt gedaan volgende de laatste webdesign trends van 2022. Webdesign trends veranderen voortdurend. Wat vandaag in is, kan morgen weer helemaal out zijn. Het is dan ook belangrijk om je te blijven verdiepen in de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van webdesign. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je website er altijd modern uitziet en aansluit bij de laatste trends. Maar welke webdesign trends zijn er nu precies? Wij geven je een overzicht!

 

1. Minimalisme

Minimalisme is een webdesign trend die al geruime tijd in de lift zit. Deze trend houdt in dat er zo weinig mogelijk elementen op een pagina worden gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je website overzichtelijk blijft en makkelijk te navigeren is. Een minimalistische website is ook sneller geladen, omdat er minder elementen op de pagina staan.

 

2. Gebruik van (veel) whitespace

Whitespace, ook wel negative space genoemd, is de ruimte tussen de verschillende elementen op een pagina. Deze ruimte wordt vaak niet gebruikt en er staan dan ook geen elementen in. Toch kan het gebruik van whitespace erg effectief zijn om je website overzichtelijk te maken. Door de juiste hoeveelheid whitespace toe te passen op je pagina, kun je ervoor zorgen dat bepaalde elementen meer opvallen.

 

3. Animaties

Animaties en bewegende elementen zijn niet alleen leuk om naar te kijken, maar ze kunnen ook nuttig zijn. Zo kun je met animaties bijvoorbeeld aangeven waar bepaalde elementen op de pagina zich bevinden. Webdesigners maken dan ook steeds vaker gebruik van animaties op hun websites.

 

4. Videos

Videos zijn een leuke en interactieve manier om je bezoekers te informeren over wat je bedrijf doet. Ook kun je met videos laten zien hoe je product of dienst werkt. Webdesigners maken dan ook steeds vaker gebruik van videos op hun websites.

webdesign trends uit 2022

5. Chatbots

Chatbots zijn een handige manier om bezoekers van je website te helpen. Ze kunnen bijvoorbeeld antwoord geven op veelgestelde vragen of bepaalde informatie doorgeven. Webdesigners maken dan ook steeds vaker gebruik van chatbots op hun websites.

 

6. Augmented reality

Augmented reality is een technologie waarmee je virtuele elementen kunt toevoegen aan de echte wereld. Op die manier kun je bezoekers van je website een nog betere ervaring bieden. Webdesigners maken dan ook steeds vaker gebruik van augmented reality op hun websites.

 

7. Responsive design

Responsive design is een belangrijke trend in webdesign. Dit houdt in dat je website zich automatisch aanpast aan het apparaat waarop hij wordt bekeken. Zo kunnen bezoekers van je website altijd optimaal gebruik maken van je website, ongeacht of ze nu op een computer, tablet of smartphone zitten. Webdesigners maken dan ook steeds vaker gebruik van responsive design op hun websites.

 

8. Micro-interacties

Micro-interacties zijn kleine interactieve elementen die je op je website kunt toevoegen. Ze dienen vaak een bepaalde functie, zoals het aangeven van de tijd of het weergeven van een notificatie. Webdesigners maken dan ook steeds vaker gebruik van micro-interacties op hun websites.

 

9. Parallax scrolling

Parallax scrolling is een techniek waarbij de achtergrond van je website beweegt wanneer je scrollt. Dit geeft je website een leuke en unieke look. Webdesigners maken dan ook steeds vaker gebruik van parallax scrolling op hun websites.

Terugbelverzoek

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

Onze klanten aan het woord…

Review Seofy marketing
{
Goed bedrijf. Wij werken nu een aantal maanden met Seofy samen en hebben hierdoor veel nieuwe website bezoekers en klanten.
Google review
Review Seofy marketing
{
Seofy heeft kennis van zaken en kwalitatieve online marketing. Ik ben erg tevreden over de SEO.
Google review
Review Seofy marketing
{

Seofy heeft mijn wensen razendsnel weten te vertalen naar een hele mooie site die volledig aansluit bij wat ik voor ogen had: moderner en overzichtelijker. Helemaal top! Ik ben heel blij met het resultaat.

Google review
Online marketing klant Day 1 World Of Cars
Online marketing klant Visum Parnter
Online marketing klant Creative Valley
Online marketing klant New Beginnings
Online marketing klant Watermelon
Online marketing klant 402 Automotive
Online marketing klant Lease Offerte
Online marketing klant Trusted ID
Online marketing klant De Mik
Online marketing klant Zitgerei
Online marketing klant Yules Masseert
Online marketing klant Maters en de Koning

Een website laten maken volgende de webdesign trends van 2022?

Wij helpen je graag met het ontwerpen van een nieuwe website volgende de laatste webdesign trends!

Contact opnemen?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.