Webshop laten maken kosten

De gemiddelde kosten voor het laten maken van een webshop.

Google Analytics
Ahrefs
MOZ
SE Ranking
Ads Google SEA

Webshop beginnen kosten, houd hier rekening mee:

Ga je een webshop beginnen, dan moet je natuurlijk rekening houden met de kosten. Niet iedereen is zich ervan bewust hoeveel een webshop laten maken kost. Hieronder hebben we de gemiddelde kosten voor het laten maken van een webshop opgesomd, inclusief alle functionaliteiten die je nodig hebt om succesvol te kunnen verkopen.

 

Wat kost een webshop laten maken ?

Op het moment dat je het laten maken van je webshop door een professioneel bedrijf, moet je rekening houden met verschillende kosten. Een standaard maatwerk website kost gemiddeld tussen de €2.500 en €7.500. Hierbij zijn de kosten verdeeld in drie onderdelen.

Allereerst zijn er de kosten voor het design. Dit is uiteraard erg belangrijk en zal de basis vormen voor je webshop. Dit zal ongeveer 30% van het budget zijn. Daarnaast zijn er de kosten voor front end en back end development. De front end zal ook ongeveer 30% van het budget in beslag nemen. De back end ongeveer 40%.

Wat los staat van de kosten voor een webshop, zijn de kosten voor online marketing. Wil je adverteren? Beter gevonden worden in Google. Ook hier moet je rekening mee houden, je wilt immers wel bezoekers op je webshop. Gemiddeld kost dit €500 – €2.500 per maand. Uiteraard is dit een investering, dus zul je hier meer sales uit halen zodat je dit terug verdient.

Webshop laten maken kosten

Zelf een webshop maken, dit zijn de kosten:

Hieronder vind je de gemiddelde kosten per onderdeel die je nodig hebt om succesvol te kunnen verkopen in je eigen webshop. Wanneer je hier zelf mee aan de slag gaat, kun je met een inesterint van een paar honderd euro al een heel eind komen. Het is echter wel belangrijk dat je al wat ervaring hebt en weet wat je doet.

– Webhosting:

Dit is de plek waar je webshop staat opgeslagen. Een eigen server is over het algemeen niet nodig, maar wel aan te raden. Een server kost ongeveer €100,- per jaar.

– Domeinnaam: 

Elke website heeft een eigen domeinnaam, bijvoorbeeld www.jouwdomeinnaam.nl . Een domeinnaam kost ongeveer €10,- per jaar.

– CMS:

Een Content Management Systeem is noodzakelijk om je website bij te houden en te voorzien van nieuwe content. Een goed CMS is gratis, maar kost wel wat tijd om in te stellen en te leren werken.

– Template/builder:

Een template is de basis voor je website. Het is verstandig om hier geld in te investeren, want een mooie website zal sneller bezoekers aantrekken dan een saaie website. Een template kost ongeveer €75,-.

– Betalingsprovider:

Om je producten of diensten online te kunnen verkopen, heb je een betalingsprovider nodig. Voorbeelden van bekende betalingsproviders zijn iDEAL, PayPal en Creditcard. De kosten voor een betalingsprovider zijn ongeveer €30,- per maand.

Terugbelverzoek

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

De onderhoudkosten van je webshop

Naast de bovenstaande kosten, moet je ook rekening houden met de onderhoudskosten van je webshop. Je zult regelmatig nieuwe producten toe willen voegen, foto’s aanpassen en teksten wijzigen. Als je dit zelf doet, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de tijd Hiervoor neemt. Als je dit uitbesteedt aan een professional, dan kost dit ongeveer €75,- per uur.

Wat kost een WordPress webshop?
Alle websites maken wij in WordPress. Afhankelijk van de functionaliteiten en opties kunnen wij een voorstel voor je maken. Gemiddeld kost een WordPress webshop rond de €5.000.
Wat zijn de webshop kosten per maand?
Nadat je webshop is gemaakt zul je maandelijks geen hoge kosten meer hebben. De kosten per maand liggen rond de €75 – €125. Uiteraard zitten hier de kosten voor marketing niet bij. Dit is puur voor het onderhoud van je shop.
Hoe kan ik een goedkope webshop maken?
Wil je liever zelf een goedkope webshop maken? Dan is het verstandig om met een thema te werken. Je kunt met een lage investering dan al een redelijke webshop maken. Uiteraard moet je hiervoor wel je tijd investeren.

Onze klanten aan het woord…

Review Seofy marketing
{
Goed bedrijf. Wij werken nu een aantal maanden met Seofy samen en hebben hierdoor veel nieuwe website bezoekers en klanten.
Google review
Review Seofy marketing
{
Seofy heeft kennis van zaken en kwalitatieve online marketing. Ik ben erg tevreden over de SEO.
Google review
Review Seofy marketing
{

Seofy heeft mijn wensen razendsnel weten te vertalen naar een hele mooie site die volledig aansluit bij wat ik voor ogen had: moderner en overzichtelijker. Helemaal top! Ik ben heel blij met het resultaat.

Google review
Online marketing klant Day 1 World Of Cars
Online marketing klant Visum Parnter
Online marketing klant Creative Valley
Online marketing klant New Beginnings
Online marketing klant Watermelon
Online marketing klant 402 Automotive
Online marketing klant Lease Offerte
Online marketing klant Trusted ID
Online marketing klant De Mik
Online marketing klant Zitgerei
Online marketing klant Yules Masseert
Online marketing klant Maters en de Koning

Benieuwd naar de kosten voor je webshop?

Wil je graag weten wat het kost om een webshop te laten maken? Vertel ons iets meer over je project!

Wij komen graag met je in contact zodat we vrijblijvend een voorstel op maat kunnen maken voor je nieuwe webwinkel!

Contact opnemen?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.