Google Ads

Zoekmachine adverteren

Zoekmachine adverteren oftewel SEA, is het adverteren in zoekmachines. De meest gebruikte zoekmachine is natuurlijk Google. Het advertentie platform dat hier gebruikt wordt, heet Google Ads, voorheen Adwords. Ben je benieuwd wat SEA voor jou kan betekenen? We leggen het je graag uit.

 

Hoe werkt zoekmachine adverteren?

Een SEA campagne werkt heel anders dan een SEO campagne. Bij SEA betaal je namelijk per klik op je website. Hierdoor sta je direct boven de normale zoekresultaten. Vandaar dat veel bedrijven kiezen voor deze strategie. Omdat je betaald per klik en er veel concurrentie is, is het belangrijk om constant de campagne te optimaliseren. Hierdoor is je ROAS (return on ad spend) het hoogst.

 

Het resultaat van SEA

Het nadeel van zoekmachine adverteren is dat je betaald per klik. Op het moment dat je stopt met adverteren ben je dus ook je goede positie kwijt. Daarentegen is het wel mogelijk om in een korte tijd erg snel te groeien. Je hoeft zoals bij SEO niet lang te wachten op nieuwe leads of klanten. Direct na het opzetten van de campagne, krijg je meer website bezoekers, en dus ook nieuwe opdrachten.

 

Wat kunnen wij voor je betekenen

Wij werken met verschillende SEA specialisten. Hierdoor weten we precies hoe we jouw campagne het beste op kunnen zetten en optimaliseren. Dit gaat als volgt in zijn werk:

– Zoekwoorden onderzoek

– Opzetten van de campagne

– Rapporteren en analyseren

– Optimaliseren en bijsturen

 

Wat kost SEA

Als je aan de gang wilt gaan met Google Ads, moet je rekening houden met twee verschillende kosten. Aan de ene kant de advertentie kosten die je aan Google betaald, en daarnaast de kosten voor het optimaliseren van je campagne. Hoeveel de kosten per klik zijn, hangt heel erg af van de branche waar je in zit. Als er weinig concurrentie is, is het mogelijk dat je maar 30 cent per klik betaald. Op het moment dat je in een grote en concurrerende markt zit, zoals bijvoorbeeld verzekering, betaal je al snel rond de 10 euro per klik.

Terug gebeld worden?

Vul het formulier in en ik bel je z.s.m. terug.

Ook je SEA uitbesteden?

Wil je een nieuwe website laten maken of ben je op zoek naar een specialist voor je online marketing werkzaamheden? Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek!

Werken met Seofy staat voor…

laagste prijs   Meer klanten en omzet via je website.

laagste prijs   Een transparante samenwerking.

laagste prijs  Duidelijke uitleg en rapportages.

Meer omzet en klanten via je website?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op!