Wat is Joomla?

Hulp nodig met online marketing?

Google Analytics
Ahrefs
MOZ
SE Ranking
Ads Google SEA

Joomla is een open-source content management systeem (CMS) dat wordt gebruikt om websites te maken en te beheren. Het is gebaseerd op het bekroonde Mambo CMS-platform, dat voor het eerst werd uitgebracht in 2000. Sindsdien is Joomla een van de populairste CMS’en geworden die vandaag de dag beschikbaar zijn. Met Joomla kunnen gebruikers gemakkelijk websites maken en beheren met eenvoudige drag-and-drop tools, hoge aanpassingsniveaus en een bibliotheek van meer dan 8.000 gratis en commerciële extensies. Er zijn ook honderden professioneel ontworpen sjablonen beschikbaar waaruit gebruikers kunnen kiezen.

 

Ontwikkelen van websites met Joomla

Joomla is ongelooflijk gebruiksvriendelijk, waardoor het een uitstekende keuze is voor wie nieuw is in het ontwikkelen van websites. Met zijn scala aan functies en zijn vermogen om voor bijna elk doel te worden aangepast, is Joomla een uitstekende optie voor zowel beginnende als ervaren ontwikkelaars. Bovendien worden er, dankzij het open source karakter, voortdurend nieuwe updates en verbeteringen aangebracht door de gemeenschap van Joomla-gebruikers over de hele wereld. Al met al biedt Joomla een gemakkelijke manier om modern uitziende websites te maken zonder de bank te breken of het leren van complexe codering. Al met al is Joomla de perfecte keuze voor wie snel en gemakkelijk een indrukwekkende website wil laten maken!

 

Wat is beter, WordPress of Joomla?

Wij maken zelf altijd WordPress websites, maar Joomla is een uitstekende keuze voor wie snel en eenvoudig een website wil maken. Zowel WordPress als Joomla hebben sterke en zwakke punten, dus het is belangrijk om uw specifieke behoeften in overweging te nemen voordat u beslist welke de juiste is voor u. WordPress biedt bijvoorbeeld uitgebreidere blog tools dan Joomla, maar Joomla is beter geschikt voor het maken van complexe websites met veel pagina’s of secties. Uiteindelijk is de beste manier om te bepalen welk CMS het beste voor u is, onderzoek te doen naar beide platforms en te beslissen welke functies het belangrijkst zijn voor uw website.

 

De voor en nadelen van Joomla websites

Er zijn veel voordelen aan het maken van een website met Joomla. Het is gemakkelijk te leren en te gebruiken, heeft een grote bibliotheek met extensies en sjablonen, en is ongelooflijk gebruiksvriendelijk. Aan de andere kant kan Joomla door zijn complexiteit overweldigend zijn voor wie nieuw is in het ontwikkelen van websites. Bovendien hebben sommige gebruikers gemeld dat het platform in bepaalde gevallen traag of onbetrouwbaar kan zijn.